Elementor #12693

Om jultradition.se

Historik, fakta och framtidsplaner för bloggen/hemsidan

Bloggen startades 2008 i oktober mest för att ha något att pyssla med på fritiden och dela med mig av min favorithögtid. De första fyra åren hade jag ingen bloggdel utan körde bara som en ren hemsida med information. Mycket tid plöjdes ner på att skriva julklappsrim och lägga upp texter till julsånger i ett register.

2012

Jag la till en bloggdel, först via webbhotellet jag använder och sedan en fristående från WordPress (som jag fortfarande använder) Nu hade fokus flyttat sig till julmarknader och julsånger utöver ett försök att presentera alla Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul från starten fram till dags datum.

2013

Registret med julskivor påbörjades, från början med de skivor jag hade i min skivsamling. Efter det lades även registret med julfilmerna upp. Julmarknaderna utökades och presenterades i en kalender där man kunde läsa dag för dag vilka marknader som fanns runt om i Sverige

2014

Jag plockade bort julklappsrimmen då det inte kom feedback eller förslag på julklappar att rimma på. Julmarknaderna tog desto mer plats och nu började det ramla in mail och kommentarer där allt från försäljare till besökare trodde att jag anordnade dessa julmarknader.

2015

Ändringarna för året var registret med julmat och julspaning i butik och via nätet. Julmarknaderna plockades bort efter massa merjobb som inte gav något extra till hemsidan. Jag länkade jultradition.se mot bloggportalerna bloglovin´ och jultoppen och det syntes snabbt i besöksstatistiken. Mellan åren 2008 och 2014 hade jag 56 051 besökare vilket kändes helt ok för en hemsida om julen. 2015 exploderade allt i september och i både november och december hade jag mer besökare per månad än vad jag hade haft mellan 2008 och 2014.

2016

Bloggandet fortsatte i samma anda med mer fokus mot julspaningar i butiker och via pressmeddelanden från företag och organisationer. Jag var föräldraledig och hade all tid i världen att lägga upp nyheter när de presenterades och det syntes att jag var mer aktiv som bloggare på statistiken med en ordentlig ökning av besökare på bloggen.

2017

Ett litet mellanår med mindre besök på bloggen, då jag nu jobbar heltid igen och samtidigt är pappa till två små underbara döttrar ligger fokus inte på bloggen på heltid längre. Julspaningen var fortsatt i fokus från september fram till mitten av december, dessutom gjordes ett par större designändringar efter uppdateringar av WordPress och det tema som styr utseendet på bloggen.

2018

En bra start redan i början av oktober med en del julspaningar och pressmeddelanden från företag och organisationer. En del nya intressanta julskivor har kommit till och några nya låtar i Spotifylistan.
Inför 2019 kommer bloggen att ändra utseende igen då jag kommer att plocka bort vissa av de exytra delar som jag använt i bloggen för att få till en speciell design. Mycket av det går från nästa uppdatering av WordPress att göra direkt utan massa tillägg, alla tillägg gör sidan stundtals lite seg och kan ta lite för lång tid att ladda. Jag kommer även kolla över designen generellt och göra den mer enhetlig både i bloggdelen och i informationsdelen.

Jag anordnar inga tävlingar eller utlottningar här på jultradition.se utan tipsar enbart om sådant jag finner intressant med anknytning till julen. Om jag tipsar om en tävling finns länk med till rätt sida för att delta i tävlingen.