Jul på IKEA 2018

Fira jul med Bea Szenfeld

Inom kort öppnar årets julbutik med hela VINTER 2018 sortimentet. Där hittar du allt för en stämningsfull säsong! Bland årets nyheter vill jag tipsa lite extra om fin LED belysning och dekoration av modedesignern och konstnären Bea Szenfeld, som har ett alldeles eget sätt att uttrycka sig med material i sina verk.

Temat för Beas tre detaljrika ljuskransar är djur, med svalor, duvor och ekorrar som motiv. Vackra i mörkret när de avtecknar sig tredimensionellt mot fönstret.
– Jag jobbar främst inom design och konsthantverk. Mitt främsta material är papper, men jag är välbekant med tyg. I stort sätt kan jag jobba med vilka material som helst. Jag gillar att jobba med olika, ovanliga material, berättar Bea. Vintern på IKEA är både traditionell och fantasifull och följer höstens trend med en färgskala i vinrött, blått, växter och grönt, guld och silver. Detta matchas med vita accessoarer, harlequinmönster, och tartanrutor.  – Jul är en tid då man kan gå loss lite på det man gillar. Det är ju bara en månad. Så jag tycker man ska våga att testa nya sätt att dekorera på. En julgransbelysning kan hängas överallt. Det viktiga är att man har kul och inte känner att saker måste vara på ett visst sätt, säger hon.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nu finns hela julsortimentet att se på ikea.se och snart även i butikerna runt om i Sverige

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.