Om jultradition.se

Lite kort om historian bakom jultradition.se

Bloggen startades 2008 i oktober mest för att ha något att pyssla med på fritiden och dela med mig av min favorithögtid. De första fyra åren hade jag ingen bloggdel utan körde bara som en ren hemsida med information. Mycket tid plöjdes ner på att skriva julklappsrim och lägga upp texter till julsånger i ett register.

2012 byggde jag på en bloggdel, först via webbhotellet jag använder och sedan en fristående från WordPress (som jag fortfarande använder) Nu hade fokus flyttat sig till julmarknader och julsånger utöver ett försök att presentera alla Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul från starten fram till dags datum.

2013 påbörjades registret med julskivor, från början med de skivor jag hade i min skivsamling. Efter det lades även registret med julfilmerna upp. Julmarknaderna utökades och presenterades i en kalender där man kunde läsa dag för dag vilka marknader som fanns runt om i Sverige

2014 plockade jag bort julklappsrimmen då jag inte fick feedback eller förslag på julklappar att rimma på. Julmarknaderna tog desto mer plats och nu började det ramla in mail och kommentarer där allt från försäljare till besökare trodde att jag anordnade dessa julmarknader. Så planen inför 2015 blev att slopa den delen av hemsidan då den bara genererade merjobb som jag inte fann speciellt roligt.

2015 och årets nyheter var registret med julmat och julspaning, julspaningen var så kul och så givande att den kom tillbaka 2016 och den kommer jag att fortsätta med. 2015 länkade jag jultradition.se mot både bloglovin´ och jultoppen och det syntes snabbt i besöksstatistiken. Mellan åren 2008 och 2014 hade jag 56 051 besökare vilket kändes helt ok för en hemsida om julen. 2015 exploderade allt i september och i både november och december hade jag mer besökare per månad än vad jag hade haft mellan 2008 och 2014.

2016 fortsatte i samma anda med mer fokus mot julspaningar i butiker och via pressmeddelanden från företag och organisationer. Jag var föräldraledig och hade all tid i världen att lägga upp nyheter när de presenterades och det syntes att jag var mer aktiv som bloggare på statistiken med en ordentlig ökning av besökare på bloggen.

2017 blev ett litet mellanår men mindre besök på bloggen, då jag nu jobbar heltid igen och samtidigt är pappa till två små underbara döttrar ligger fokus inte på bloggen på heltid längre. Julspaningen var fortsatt i fokus från september fram till mitten av december, dessutom gjordes ett par större designändringar efter uppdateringar av bloggportalen jag använder och det tema som styr utseendet på bloggen.

Jag anordnar inga tävlingar eller utlottningar här på jultradition.se utan tipsar enbart om sådant jag finner intressant med anknytning till julen. Om jag tipsar om en tävling finns länk med till rätt sida för att delta i tävlingen.