jultradition i siffror

Såhär under de lugna månaderna innan rushen startar så smått i september tänkte jag att jag skulle redovisa lite siffror som är kopplade till hemsidan och bloggen

Bloggen startades 2008 i oktober mest för att ha något att pyssla med på fritiden och dela med mig av min favorithögtid. De första fyra åren hade jag ingen bloggdel utan körde bara som en ren hemsida med information. Mycket tid plöjdes ner på att skriva julklappsrim och julsånger.

2012 byggde jag på en bloggdel, först via webbhotellet jag använder och sedan en fristående från WordPress (som jag fortfarande använder) Nu hade fokus flyttat sig till julmarknader och julsånger utöver ett försök att presentera alla Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul från starten fram till dags datum.

2013 påbörjades registret med julskivor, från början med de skivor jag hade i min skivsamling. Efter det lades även registret med julfilmerna upp. Julmarknaderna utökades och presenterades i en kalender där man kunde läsa dag för dag vilka marknader som fanns runt om i Sverige

2014 plockade jag bort julklappsrimmen då jag inte fick feedback eller förslag på julklappar att rimma på. Julmarknaderna tog desto mer plats och nu började det ramla in mail och kommentarer där all från försäljare till besökare trodde att jag anordnade dessa julmarknader. Så planen inför 2015 blev att slopa den delen av hemsidan då den bara genererade merjobb som jag inte fann speciellt roligt.

2015 och årets nyheter var registret med julmat (hade ett litet mellan 2008 och 2012 men det var mer för att ha tillgång till recepten när jag bakade hemma hos mina föräldrar) och julspaning. julspaningen var så kul och så givande att den kom tillbaka 2016 och den kommer jag att fortsätta med. 2015 länkade jag jultradition.se mot både blogger och jultoppen och det syntes snabbt i besöksstatistiken. 2008-2014 hade jag 56 051 besökare vilket kändes helt ok för en hemsida om julen. 2015 exploderade allt i september och i både november och december hade jag mer besökare än mellan 2008 och 2014. 2015 slutade på 309 231 besökare vilket sporrade mig att bli mycket mer aktiv 2016 för att försöka få ännu mer besökare. 2016 var även det ett bra år med en ökning totalt med 33,53% (412 918) och ingen månad hade under 10 000 besökare. Hittills 2017 är det en stadig ökning i januari och februari, mars ser även ut att ligga över 2016. Totalt från starten i oktober 2008 tills idag 13 mars 2017 har det varit 831 701 besökare på jultradition.se. All statistik är plockad från webbhotellets mätning av hemsidan.

Sidan består av 72 sidor med information om jultraditioner (eller 70 sidor då en sida är startsidan och en är bloggsidan)

Sedan bloggen startade 2012 har jag gjort 1 139 inlägg och på dessa inlägg finns det 183 kommentarer.

Registret med julskivor innehåller i nuläget 292 skivor (20170320), det finns 150 julsånger med text och länk till youtube, receptsamlingen består av 46 recept i 8 olika undergrupper och det finns 34 julfilmer upplagda här på jultradition.se

Just nu pågår kompletterings arbete av de sidor som finns här och arbete med lite nya traditioner som jag ska skriva om. Dessutom letar jag bilder på de olika bildbanker som fills tillgängliga för att få till en bättre mer flytande design på hemsidan.

1 reaktion på ”jultradition i siffror”

  1. Jag har nu lagt upp de skivor jag hade liggandes, jag har några till på väg att bli levererade så några till kommer att läggas till inom kort.
    Ska kolla genom recepten och börja lägga upp de framöver

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *