Krämig rödbetssill

2 förp. 5-minuters inläggningssill (à 420 g) eller färdiglagad kryddsill, t ex löksill
8 hela inlagda rödbetor (à ca 200 g)
2 msk majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar

Mixa rödbetor, majonnäs och crème fraiche i en matberedare eller med stavmixer.
Skala och finhacka löken. Blanda med rödbetsblandningen. Krydda med salt och peppar.
Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Vänd ner sillen i rödbetsblandningen. Häll i en väl rengjord burk.
Låt stå i kylen minst 1 dygn före servering så att sillen hinner dra åt sig av smakerna.

lattlagad-kramig-rodbetssill

Receptet kommer från ICA Buffé nr. 12 2011, jag kommer dock göra en ändring i receptet när jag gör det till julen. Istället för inlagda rödbetor kommer jag att köpa färska rödbetor och koka istället.