Greker


Ingredienser
Mördeg
300 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
7,5 dl vetemjöl
Fyllning
4,5 dl mandelmjöl
3 dl socker
2 äggvitor
Grön karamellfärg
Garnering
4 dl florsocker
5 msk vatten

Blanda mandelmjöl, socker, äggvitor och ett par droppar karamellfärg och rör ihop. Droppa ev. i mer karamellfärg om fyllningen får för svag grön färg

Hacka samman ingredienserna till degen och arbeta ihop den till en deg. Kavla/platta ut degen på bakplåtspapper till 4 längder (ca. 1dm bred)

Lägg fyllningen som rullar mitt på degplattorna och vik över degen, tryck till lite på skarven. Rulla in varje rulle i bakplåtspapper och grädda dem (med pappret) i 175º i 30 minuter.

Låt dem svalna något och ta sedan bort bakplåtspappret, garnera med florsockerglasyr och skör sedan längderna på tvären (ca 3 cm tjocka skivor)

DSC_1979 DSC_1982 DSC_1983