Greker

Ingredienser
Mördeg
300 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
7,5 dl vetemjöl
Fyllning
4,5 dl mandelmjöl
3 dl socker
2 äggvitor
Grön karamellfärg
Garnering
4 dl florsocker
5 msk vatten

Blanda mandelmjöl, socker, äggvitor och ett par droppar karamellfärg och rör ihop. Droppa ev. i mer karamellfärg om fyllningen får för svag grön färg

Hacka samman ingredienserna till degen och arbeta ihop den till en deg. Kavla/platta ut degen på bakplåtspapper till 4 längder (ca. 1dm bred)

Lägg fyllningen som rullar mitt på degplattorna och vik över degen, tryck till lite på skarven. Rulla in varje rulle i bakplåtspapper och grädda dem (med pappret) i 175º i 30 minuter.

Låt dem svalna något och ta sedan bort bakplåtspappret, garnera med florsockerglasyr och skör sedan längderna på tvären (ca 3 cm tjocka skivor)

DSC_1979 DSC_1982 DSC_1983

jultradition.se använder cookies för att kunna ge Dig en bättre upplevelsen. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng