Knäckiga kryddkakor


2 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Ringla över sirapen och lägg i smöret skuret i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle, ca 40 cm lång.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna en liten stund på plåten. Skär dem i sneda bitar.

 

Receptet kommer från ICA

fil-2016-11-29-10-28-45 fil-2016-11-29-10-40-47 fil-2016-11-29-11-39-23