Knäckiga kryddkakor

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Ringla över sirapen och lägg i smöret skuret i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle, ca 40 cm lång.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna en liten stund på plåten. Skär dem i sneda bitar.

 

Receptet kommer från ICA

fil-2016-11-29-10-28-45 fil-2016-11-29-10-40-47 fil-2016-11-29-11-39-23

jultradition.se använder cookies för att kunna ge Dig en bättre upplevelsen. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng