Mandelmusslor

Ingredienser
2 dl mandel
4 bittermandlar
1 1⁄2 dl strösocker
200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1 ägg
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Skålla, skala och mal mandeln. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna och tryck ut deg, ganska tunt i formarna. Grädda dem i nedre delen av ugnen tills de är guldgula, ca 8 min. Låt kakorna svalna lite. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna. Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär.

Receptet kommer från Arla

DSC_1722 - 2

DSC_1723 - 2

En tanke om “Mandelmusslor”

Kommentarer är stängda.

jultradition.se använder cookies för att kunna ge Dig en bättre upplevelsen. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng