Mandelmusslor 1


Ingredienser
2 dl mandel
4 bittermandlar
1 1⁄2 dl strösocker
200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1 ägg
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Skålla, skala och mal mandeln. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna och tryck ut deg, ganska tunt i formarna. Grädda dem i nedre delen av ugnen tills de är guldgula, ca 8 min. Låt kakorna svalna lite. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna. Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär.

Receptet kommer från Arla

DSC_1722 - 2

DSC_1723 - 2


En tanke om “Mandelmusslor

  • Roger Inläggsförfattare

    Istället för att använda sötmandel och skålla så testade jag med mandelmjöl och det fungerade lika bra

Kommentarer är stängda.