Saffransbiscotti 2


150 g mandlar
75 g Smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran à 0,5 g
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°.
Hacka mandel grovt, rör smör, socker och saffran poröst.
Rör sedan ner äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat.
Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
saffransbiscotti2


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Saffransbiscotti