Saffransbiscotti

150 g mandlar
75 g Smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran à 0,5 g
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°.
Hacka mandel grovt, rör smör, socker och saffran poröst.
Rör sedan ner äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat.
Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
saffransbiscotti2

jultradition.se använder cookies för att kunna ge Dig en bättre upplevelsen. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng