Pepparkakor

1½ dl vatten
4 dl socker
300 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk nejlikor (malda)
1 msk kanel (malen)
1 msk ingefära (malen)
1,2 l mjöl
2 tsk bikarbonat

Blanda socker, sirapen och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen.
Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt kryddorna.

Rör i bikarbonaten i 1,1l mjöl. Resten används till utbakning.

Låt den stå kallt till nästa dag.
Sätt ugnen på 225°C. Arbeta degen smidig på mjölat bord.
Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 225° , 5 min.
Låt kakorna svalna på plåten.
pepparkakor

jultradition.se använder cookies för att kunna ge Dig en bättre upplevelsen. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng